3.10.2023 07:15
Kuopion Kiipeilyseura ry

Jäsenkirje 4/2023 - Pinari Open, pikkujoulut yms.

Buongiorno! ... tai savolaisittain - Johnporno!


Kuten jo nokkelimmatpokkelimmat saattaa huomata niin KKS-toimitus on vielä Italian kalkkikiven kitkuisissa tunnelmissa miettimässä, että mitenkä se kiipeilykesä on jo ehtinyt taas kääntyä sendtemperiksi ja vaikka parhaimmat lähetyskelit ovat vasta (toivottavasti) tuloillaan, niin hallitus on jo kaikessa viisaudessaan järjestäytynyt kujeilemaan ja miettimään mitä kaikkea seuratoiminnan puolella on ehtinyt tapahtua ja tulee vielä loppuvuoden puolella tapahtumaan.

Ensinnäkin, hallituksen pitkään haaveilema saunateltta on vihdoinkin totta. Sauna on jo ehtinyt olla sen verran kovassa koeajossa mm. karihiekan ja Norjan rannoilla, että fast-and-light-tyylinen piippu antoi periksi savolaisille Sauna-Sepoille, jolloin saunan toimittajat joutuivat tekemään meille erikoisvahvuisen piipun, jotta se kestää myös Norjalaisen kitukasvuisen koivun polttamisen kaminassa. Mitä tästä opimme? Tuskin mitään, paitsi sen, että saunakulttuuri elää ja voi vahvasti myös tulevilla KKS-reissuilla! Pistäppä siis korvan taakse, että meillä tosiaan sellainen kapistus on olemassa ja sitä saa jäsenet vuokrata hyvin huokeaan hintaan. Special price just for you, kysyppä lisää jos kiinnostaa.

Kiipeilyllisesti seuran aktiivit ovat myös olleet tuotteliaita. Karihiekan rannoilta käsin on kuluneena kautena skoutattu ja avattu useita uusia köysikallioita ja bouldereita ja klassikko kallioille on tehty uusia reittejä. Alkukesästä avattu Änkyrinvuori, jonka yli 20 metrisen pääfeissin kolmen tradi-suora Tuhti & Puhti (5), Crack Sparrow (6b) sekä Jaja Dingdong (6a) avattiin saman viikonlopun aikana Johannes Marjasen, Jarmo Kolehmaisen, Sampsa Arosen ja Jussi Pekkasen toimesta. Samat herrasmiehet ovatkin olleet iskussa myös muilla kallioilla, mainittakoon Rapionvuoren Pohjenoteeraus (7a sport) ja Redemption song (7a trad), Hyttysjontkan Hukuta mut Karihiekkaan (7a+ sport), Paratiisijontkan Crackstreetboys (7a trad) ja Sätisfaijeri (6a trad) sekä Ristimäen Tekoälyttömyys (7b sport). Ei ole siis saunahöyryt menneet hukkaan kun tätä listaa katsoo... Toki tässä on vain uudet reitit, hienoja lähetyksiä on nähty kauden aikana myös monelle muulle reitille monen muun toimesta ja niiden mainitseminen olisikin liian työlästä.




Kevään Kustavin reissun, Karihiekan koulutusviikonlopun ja Pinarin kesätauon jälkeen seuran hallitus on lähinnä kerännyt voimia tulevaa syksyn ultimaattista voimainkoitosta varten. Eli vuoden odotetuin savolaisen urheilujuhlan tapahtuma Pinari Open järjestetään tänä vuonna Lauantaina 11.11. Tuttuun tapaan tapahtuman jälkeinen jälkipuinti ja pikkujoulut on heti kisojen jälkeen Rauhalahden mökillä. Tänä vuonna saatiin vähän isompi mökki kuin viime vuoden, khöhöm, tunnelmallinen saunatupa.

Pinari Open kisakonsepti on jotakuinkin muuten samanlainen kuin viime vuonna, muutamia hienosäätöjä lukuunottamatta. Tänäkin vuonna tullaan myös näkemään viime vuonna koeponnistettu ja hienon yleisön sekä kiipeijliöiden vastaanoton saanut erillinen finaali. Viime vuoden finalistien käsivarsien suonenpullistumien koon analysoinnin perusteella kisaraati päätti viisaudessaan, että tänä vuonna karsintareittejä tullaan määrällisesti vähentämään, joka vastaavasti tarkoittaa sitä, että laatuun panostetaan vielä enemmän. Finaalireittejä tulee myös olemaan naisten ja miesten sarjoille omat. Toivottavasti tulevaisuudessa myös näemme lisää kisaavia junnukiipeilijöitä, jolloin heille voidaan järjestää omat finaalit. Kuten jo olemme huomanneet, Pinari Open on jatkuvasti kehittyvä konsepti, jota päivitetään tarpeiden mukaan. Tehdään tämän vuoden kisoista taas yhdessä hieno avoin tapahtuma kaikille ja toivotetaan kaikki kisailijat ja yleisö lämpimästi tervetulleeksi, tuttuun, lupsakkaan savolaiseen tapaan. Tätä ilosanomaa saa ja tulee jakaa!

Pinari Open aikataulut:

Talkoille varatut salivuorot: (tällöin siis reittien purkaminen, otteiden pesu ja kisareittien teko - ei muuta toimintaa)

  • la 28.10. klo 10-16
  • su 29.10. klo 10-16
  • ti 31.10. klo 17-21
  • to 2.10. 18-21
  • la 4.11. klo 10-16
  • su 5.11. klo 10-16
  • ti 7.11. klo 17-21
  • to 9.11. klo 17-21
  • ke 8.11. klo 18-21.

KIsapäivä Lauantai 11.11.

  • Ovet aukeaa 10.00
  • Ilmoittautuminen 10-12
  • Karsinnat 12-15
  • Tauko 15-16 - finaalin ja finalistien valmistelu
  • Finaalit 16-18
  • Tapahtuma loppuu 18.00
  • Pikkujoulut Rauhalahdessa 18 ----->

Maksut:

  • Seuran (KKS) jäsen 5 €, sis. pikkujoulut
  • Muut 10 €, sis. pikkujoulut
  • Maksutavat: MyClub ilmoittautuminen (=lasku), paikan päällä käteinen tai MobilePay

Reittimestarit: Sampsa Aronen & Jussi Pekkanen

Mukana tapahtumassa:

DJ Artzi

Kisakahvio

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Muuta mainitsemisen arvoista:

  • Vuosikokous tulossa, päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Sitä ennen pidetään kehitysideointi sessiot Keskiviikkona 11.10. klo 18 - Teams välityksellä. Osallistu ja vaikuta! Ilmo ja linkki myöhemmin.
  • Karihiekan kauden päättäjäiset joko 13.-15.10. tai 27.-29.10. sään mukaan. Seura tarjoaa jotain snacksia ja juomaa, muuten omat tarjoilut. Vapaa pääsy :) Ilmoa tapahtumasta facebookissa tai whatsappissa.
  • Pinarin vuorot normaalisti - lukuunottamatta tuleva syysloma 13. - 20.10. jolloin ei ole vuoroja ja talkooviikot 44 ja 45, jolloin valmistellaan Pinari Openit.

Lissee infoa tulossa mm. Pinari Openista ja vuosikokouksesta lähiaikoina.


Terveisin KKS hallitus